Kristalvormen

Als u de eigenschappen van de diverse vormen, zoals geoden en punten, kent en u bewust bent van het potentieel van bepaalde facetvormen, kunt u de unieke kracht van kristallen toepassen, vooral de ontelbare vormen van kwarts. Sommige vormen zijn natuurlijk, andere zijn in een vorm gesneden. Sommige kunstmatige vormen imiteren de natuurlijke veel grote kristallen van helder kwarts of rookkwarts worden tot grote pilaarkristallen gesneden als decoratieve of geneeskrachtige voorwerpen; speciale kwartsfacetten die zelden in hun natuurlijke toestand te krijgen zijn, zijn kunstmatig te produceren, zodat ze beter verkrijgbaar zijn. Kristallen worden zelden als volmaakte bollen gevonden, maar eeuwenlang zijn kwarts, obsidiaan en beril zorgvuldig bewerkt tot hulpmiddelen bij het waarzeggen met kristallen. Zieners staren diep in de bol om in de toekomst te kijken, maar bollen hebben nog een functie: ze zenden energie gelijkmatig in alle richtingen uit.
Kwartskristallen hebben natuurlijk gevormde facetten op de uiteinden. Gewoonlijk zijn er zes facetten, die overeenkomen met de zes chakra’s van de basis tot het derde oog*; de eindpunt staat voor het kruinchakra en de verbinding met het oneindige.
De manier waarop een kristal groeit, is van belang in de esoterische kristalleer. Kwartskristallen die onderaan gewolkt zijn en naar boven toe helder- der worden, staan voor het potentieel van spirituele groei. Een kristallen zuil of grote punt met breuklijnen of insluitsels kan op een traumatische of kwetsende levensperiode wijzen. Het afval moet worden opgeruimd als het bewustzijn zich wil ontwikkelen. Kwartskristallen die volkomen helder zijn, zijn symbolen van verbondenheid met de kosmische harmonie. Als u zon kristal bij u houdt, stemt dat uw energieën af op het spirituele gebied.
Hoewel specifieke facetvormen het duidelijkst op grote kristallen te zien zijn, kan zelfs de kleinste kwartspunt een ‘venster’ hebben dat uit facetten is opgebouwd. Een naar links wijzend romboïdaal venster zal u naar het verleden terugvoeren. Wijst het naar rechts, dan zal het u naar de toekomst leiden. Een venster met een andere vorm zal u helpen geneeskrachtige energie over lange afstanden te kanaliseren. Er zijn record-keeper kristallen met op de zijkanten de wijsheid van eeuwen gegraveerd. Meditatie met behulp van deze eerbiedwaardige stenen geeft toegang tot universele kennis. Een zielsverwant kristal trekt ware liefde aan en behoudt haar.
Regenbogen in een kristal zijn een teken van vreugde en geluk. Ze worden veroorzaakt door dunne breuklijnen in de steen. Een regenboogkristal kan depressies verlichten. Enhydro’s zijn kristallen die miljoenen jaren oude vloeistof bevatten. Ze zijn een symbool van het collectieve onbewuste dat aan alles ten grondslag ligt en alles verenigt.
Elke kristalvorm heeft een specifieke geneeskrachtige toepassing. Staven focussen energie doelgericht en kunnen punten op het lichaam stimuleren of negativisme afweren. Kristallen met dubbele einden helpen oude patronen te doorbreken en kunnen geest en materie integreren. Een kristallen ei spoort onbalans in energie op en corrigeert die. Een enkel punt focust energie tot een bundel, een vierkant consolideert energie en een bol zendt energie in alle richtingen uit. Op de volgende bladzijden ziet u hoe ver- schillende kristallen bij het juiste gebruik uitstekende geneeskrachtige hulpmiddelen kunnen zijn.

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.