Woestijnroosje

Een woestijnroosje (ook wel zandroos genoemd) is een mengvorm van het mineraal gips en zandkorrels die zijn ingebed in het kristalrooster van dat mineraal. Woestijnrozen worden ook wel gevormd met bariet. Het is geen zuiver mineraal en in strikte zin ook geen gesteente. Sommigen menen dat het toch het best onder gesteente in te delen valt. Woestijnrozen worden gevormd in woestijnen waar grondwater door capillaire werking aan het oppervlak komt en daar snel verdampt. Het grondwater moet bovendien de juiste mineralen (gips en/of bariet) bevatten die achterblijven waar het water verdampt. Woestijnrozen zijn geliefde objecten onder de verzamelaars van mineralen. Healers dichten heilzame werkingen aan de woestijnroos toe. Zo zou de woestijnroos helpen tegen straling.
Het Woestijnroosje is een variëteit van Gips(seleniet) en heeft een uitermate goede uitwerking op de geslachtsorganen, ook oedeem kan dit mineraal u helpen.
Woestijnroosjes veterhanger stimuleren de stofwisseling, de werking van de maag en darmen, en ook het vegetatieve zenuwstelsel heeft veel baat bij het dragen van deze steen.
Het Woestijnroosje stimuleert de vitaliteit en de creativiteit.
Let op! Een korte kanttekening bij het gebruik van deze steen is wel op zijn plaats.
Probeer deze steen nooit te reinigen met water!
Omdat het Woestijnroosje een variëteit van Gips is, kan dit de steen ernstig beschadigen!!

Showing all 3 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.