Tijgeroog

Tijgeroog is een hele goede beschermer tegen zwarte magie en negativiteit in het algemeen, weert het boze oog en demonen. Deze steen stuurt de negatieve invloeden terug naar de afzender.
Een stukje Tijgeroog bij een ingang van een huis houdt de negativiteit buiten de deur.
Tijgeroog verwarmt, geeft zelfvertrouwen en bevordert verantwoordelijkheidsgevoel, helpt tegen astma, bronchitis en verkoudheid, beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen. Bij
oogziekten, helpt de eigen gebreken te onderkennen en helder te denken, tegen bacteriën, voor gewrichten, beenderen, lever en bewegingscentrum, werkt beschermend.
De Tijgeroog helpt mensen meer realiteitszin te krijgen.
Het zijn uitstekende stenen voor kortzichtige mensen.
Deze mensen zullen weer wat toegankelijker worden en minder wantrouwend en star zijn.
Tijgeroog : versterkt de darmen en de vitaliteit, versterkt het zelfbewustzijn, straalt zachte energie uit en is daardoor uiterst geschikt voor kinderen zowel tijgeroog als valkenoog, schenkt zelfvertrouwen, werkt tegen zwarte magie en voodoo, ontkrampt, tegen verkoudheid, keelaandoeningen, ademnood, astma

Tijgeroog is een kwarts-variëteit. De kleur van de steen is geelbruin tot bruin, streperig en ondoorschijnend. Vindplaatsen zijn onder andere Afrika, India, Mexico, Californië en Australië. Tijgeroog ontstaat door de verkiezeling van zwartblauwe asbestvezels die crocidoliet worden genoemd. Daarbij ontstaan vaste insluitsels van haarachtige kristallen in het kwarts. Door de oxidatie van de oorspronkelijke crocidolietvezels ontstaan de goud glanzende limonietvezels van de steen. Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit spleetvormig lichteffect heet chatoyeren of ‘kattenoogeffect’. Wanneer de steen cabochon (bol) geslepen wordt, is het prachtige kattenoogeffect het beste zichtbaar. De kleur van de steen geeft hem zijn naam: de rode soort heet Kattenoog, de blauwe Valkenoog en de gele Tijgeroog (goudgeel, goudbruin).

Showing all 26 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.