Stromatoliet

Stromatoliet brengt harmonie tussen rust en beweging, geeft je meer gevoel van eigenwaarde en persoonlijke kracht.  Biedt aanpassingsvermogen en bevordert inschikkelijkheid bij een tegelijkertijd vast standpunt.  Helpt om opgedane ervaringen te verwerken en daardoor te groeien.  Reinigt darmen en weefsel, verbetert de darmflora en bevordert stofwisseling en uitscheiding.  Maakt besluitvaardig en ondernemend, bevordert prestatievermogen en uithoudingsvermogen, helpt om te grote inspanningen te vermijden.

Stromatolieten zijn een vorm van afzettingsgesteente dat vaak sterk gelaagd is en veel kalk bevat. Het ontstaat doordat cyanobacteriën het sediment invangen en vasthouden. Deze vormen vervolgens laag op laag op een wijze die vergelijkbaar is met de wijze waarop koraalriffen ontstaan. Stromatolieten behoren tot de oudste fossielen, en worden aangetroffen vanaf circa 3,5 miljard jaar geleden. In het Precambrium kwamen ze veel voor, maar tegenwoordig vindt men ze nog slechts gevormd in enkele speciale milieus, in het bijzonder op plekken waar het water zeer zout of alkalisch is. Reden daarvoor is dat in normale milieus een stromatoliet veel sneller door dieren ‘afgegraasd’ zou worden dan het opgebouwd kan worden. Een bekende locatie van stromatolieten is Shark Bay in West-Australië.

Showing all 2 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.