Saffier

Saffieren zijn al sinds mensenheugenis geliefde edelstenen, vanwege hun grote schoonheid en hun buitengewone eigenschappen. In het verleden werden alle blauwe stenen “saffier” genoemd. Pas in het begin van de 19de eeuw werden ze samen met robijnen als zelfstandige edelstenen binnen de korundgroep beschouwd. Saffieren worden buitengewone eigenschappen toegeschreven. De saffier verleent zijn eigenaar kracht, eer en onsterfelijkheid. Hij was het symbool voor rijkdom en voorkwam tweespalt en smart.

De saffier is een van de “negen edelstenen” in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen.

Saffier komt voor in verschillende kleuren; blauw in allerlei nuances, kleurloos, oranje, roze, geel, groen, violet en zelfs zwart. De meest gebruikte soort is de blauwe Saffier.
De Saffier is een steen die gebruikt wordt bij het geestelijke rijpingsproces.
De donkerblauwe is meer geschikt voor mannen en de lichtere soort voor vrouwen.
Het is een sterk bindende steen.
Wanneer een Saffier cadeau gegeven wordt aan een geliefd persoon, kan deze de onderlinge band verstevigen.
Na bijvoorbeeld een scheiding kan het hierdoor voorkomen dat het moeilijk is los te komen van die betreffende persoon.
De Saffier moet dan worden afgedaan en het liefst teruggegeven worden.
De blauwe Saffier heeft een positieve invloed op het keelchakra en het helpt goed om een emotionele blokkade op dat gebied op te heffen.
De heel donkerblauwe Saffier geeft een goede bescherming tegen zwarte magie, verdrijft melancholie en trekt eerlijk en oprecht gezelschap aan.
Voorbeelden van andere toepassingen: Goede meditatiesteen, versterkt intuïtie, goed voor de ogen en geeft gemoedsrust.

Saffieren en leucosaffieren worden al sinds de vroegste oudheid gevonden op het eiland Sri Lanka. Deze vindplaatsen strekken zich uit over een oppervlak van ongeveer 2000 km². Soms worden ook grote stenen gevonden, maar deze zijn niet altijd van edelsteenkwaliteit. De grootste saffier heeft naar men beweert een gewicht van 20 kg. In het jaar 1974 werden hier saffieren gevonden van 144 en 300 karaat. Saffieren worden voornamelijk gevonden in Thailand, India, Sri Lanka, de Volksrepubliek China (Shandong), Madagaskar (met name rond Ilakaka), Oost-Afrika en Myanmar, maar ook in Australië en in de Verenigde Staten (in Montana). De saffieren uit Kasjmir zijn korenbloemblauw en worden het hoogst getaxeerd. De soorten uit Sri Lanka zijn bleker; die uit Montana hebben een metaalglans; en de Australische saffieren hebben een donkerblauwe schaduw hetgeen ze een bijna zwart uiterlijk geeft. Net als robijnen van gelijkaardige structuur tonen sommige saffieren een zeskantige ster wanneer gesneden in een cabochon (ronde vorm) en blootgesteld worden aan direct zonlicht. Dergelijke stersaffieren worden gewoonlijk gevonden in Sri Lanka. Synthetische saffieren worden gemaakt door de fusie van aluminiumoxide met titaandioxide dat als kleurende stof wordt toegevoegd. Ook korund van edelsteenkwaliteit met een kleur anders dan rood of blauw, geeft men de naam saffier. Zo bestaan er naast blauwe saffieren ook kleurloze saffieren (leukosaffier) en gele, roze, violette en groene saffieren. Daarnaast bestaan er ook meerkleurige saffieren. Anders gekleurde saffieren zijn meestal minder waard dan de blauwe saffieren. Een uitzondering is de oranje-roze saffier (Padparadja), die erg zeldzaam en dus kostbaar

r is.

Showing all 8 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.