Jaspis

Jaspis is een opake en fijn kristallijne variëteit van kwarts. De chemische samenstelling is identiek aan die van agaat, vuursteen en hoornkiezel. De kleuren zijn variabel, van geel via rood en roodbruin tot groen. Jaspisstenen worden geslepen en gepolijst om in sieraden gezet te worden. De naam jaspis is via het Latijn en het Grieks (íaspis) ontleend aan een Semitische taal en betekent “gevlekte of gespikkelde steen”. De belangrijkste vindplaatsen van jaspis zijn India (Dekkanplateau) en Mexico (gele), Duitsland (rode) en Afrika, Australië, Brazilië, Egypte, Frankrijk en de VS (overige kleuren). Jaspis wordt al sinds de oudheid als edelsteen bewerkt. Men maakte er bijvoorbeeld zegelstenen, kleine gesneden stenen en galanterieën van. Men schreef jaspis magische krachten toe. In de oudheid werd het wel de moeder van alle stenen genoemd. Het wordt tegenwoordig gebruikt in cabochons, tafelslijpsels en kunstnijverheidsvoorwerpen. Imitaties worden gemaakt van glas. De Egyptenaren en Grieken gebruikten jaspis al om de seksualiteit te versterken en om een spoedige zwangerschap te bereiken. Bij de indianen werkte de gele jaspis als regensteen. Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan jaspis toegekend, zoals stressvermindering, gewichtsverlies, bestrijding van maagklachten en verhelpen van leverproblemen. Jaspis hoort volgens diverse literaire bronnen bij de sterrenbeelden Ram, Maagd, Kreeft en Schorpioen. In het christelijke geschrift Openbaring 4:2-3 staat geschreven: Op hetzelfde moment raakte ik in vervoering. Er stond een troon in de hemel en daarop zat iemand. Degene die daar zat had een uiterlijk als van jaspis en sarder, en rond de troon was een regenboog die er uitzag als smaragd.

Verlicht de bevalling, blaasaandoeningen, epilepsie, maag- lever- en nierkwalen en werkt uitstekend tegen galstenen. Beschermt tegen beroertes. De steen beschermt verder tegen het boze oog.
Rood, bruin, geel, groen, roze, en zwart, soms meerkleurig.
Beschermt tegen zwangerschapsbraken, maag-,lever en nierkwalen, epilepsie en blaasontsteking. Ook tegen beroerten en sterkt de blaas. Helpt bij anorexia nervosa en boulimia.
Goed bij prostaatklachten. Is een actieve aardende steen.
De rode jaspis behoort bij het 1e chakra, de basis: aardkracht. en is bekend als gelukssteen.
Verhoogt de verbondenheid met de aarde en verbindt het lichaam met de geest en het spirituele gevoel. Schept een harmonieuze sfeer en een ‘totaal’ gevoel in de mens. Versterkt het bewustzijn en helpt bij het maken van de juiste keuzes. Brengt harmonie tussen lichaam en geest. Sterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Verhoogt de concentratie en relativeert moeilijke momenten in het leven. Maakt minder egoïstisch en verhoogt de verdraagzaamheid. Heeft een positieve invloed op de geslachtsorganen. Ondersteund de zwangerschap.
Werkt uiterst beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap en geeft goede hulp bij de eerste tekenen van misselijkheid. Helpt tegen maagpijn, gal- en nierproblemen.

 

 

Showing 1–32 of 190 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.