Hyperstheen

Hyperstheen is een magnesium-ijzer-inosilicaat en behoort tot de orthopyroxenen. Qua samenstelling zit hyperstheen tussen enstatiet en ferrosiliet in. Het heeft een zijdeglans en is doorzichtig tot doorschijnend. De kleur is grijswit, groenwit, geelwit, bruin of zwartgrijs. Hyperstheen wordt ook wel fluwelen of velvet labradoriet genoemd hoewel het geen labradoriet soort is.

Werking: Hyperstheen is heel geschikt om te gebruiken bij sjamanistische reizen naar de benedenwereld. Het is een sterk zuiverende, aardende en beschermende steen die je energieveld krachtiger maakt. Hyperstheen is ook geschikt als je wilt werken aan diep gewortelde blokkades.
Hypersteen kan u helpen om irritatie te verdrijven, en leert u uw kritiek op een positieve manier te uiten.  Daarnaast is deze steen zeer geschikt om uw relaties, zowel zakelijk als op het persoonlijke vlak, te doen groeien.  Deze steen stimuleert helderhorendheid en de ontdekking van het astrale vlak.  Op het lichamelijke vlak kan deze steen gebruikt worden tegen oververzuring van de maag, pijn te verminderen en koorts te verminderen.
Hyperstheen kan beter niet met water gereinigd worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Chakra Basis chakra (1e)

De naam van het mineraal hyperstheen is afgeleid van de Griekse woorden hyper en stenos (“boven” en “kracht”).

Hyperstheen wordt o.a. gevonden in de VS, Duitsland, China en Australië.

 

Chemische eigenschappen Chemische formule: MgFe2+Si2O6, hardheid: 5,5 – 6 en dichtheid: 3,55.

Showing all 3 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.