Chrysoberyl

De twee bekendste varianten chrysoberyl zijn alexandriet, een steen die onder invloed van kunstlicht van groen naar rood kan verkleuren, en kattenoog, een geelbruine steen welke verkleurt met wisselende lichtinval. De steen is doorzichtig met een glasachtige tot vette glans. Kattenoog kwarts is een kwarts variant met een kattenoog effect en wordt ook onder de naam kattenoog verkocht.

Chrysoberyl stimuleert zowel intuïtie en spirituele kracht als verstand en persoonlijke kracht. Aan de ene kant bevordert het wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, charisma, strategisch denken en plannen en creativiteit maar het bevordert ook mediamieke gaven, helderziendheid, mededogen en vergeving. Het brengt een mooie balans in gevoel & spiritualiteit en ratio en brengt de twee hersenhelften in balans. Fysiek stimuleert chrysoberyl het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Het heeft een positieve invloed op de lever en het cholesterolgehalte.

Naast deze algemene eigenschappen van chrysoberyl hebben alexandriet en kattenoog de volgende aanvullende eigenschappen.

Alexandriet helpt contact maken met Goddelijke liefde, helpt angsten en negatieve gevoelens loslaten en maakt vrolijk en gelukkig. Daarnaast helpt het ook een connectie maken met Goddelijke kennis, kennis uit oude beschavingen en kennis uit de Akasha kronieken. Fysiek heeft alexandriet een positieve invloed op de klieren, het zenuwstelsel en de hersenen.

Kattenoog werkt aardend en beschermt je aura tegen negatieve energie door het te absorberen (regelmatig reinigen dus). Het stimuleert vertrouwen, geluk, innerlijke rust en voorspoed. Fysiek heeft het een gunstige werking op de ogen en hoofdpijn.

Chrysoberyl kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.
Voor de spirituele en psychische werking kan gemediteerd worden met chrysoberyl en voor de fysieke werking kan de steen gedragen worden.

Chrysoberyl wordt gebruikt bij oogziekten, met name bij bijziendheid. Bij oververmoeide ogen en oogontstekingen kunt u het best uw ogen met Chrysoberylwater spoelen. Chrysoberielwater werkt ook goed bij astmatische problemen, keel- en amandelontstekingen en is een werkelijk fantastisch elixer. Chrysoberyl helpt tegen darmziekten en maagzweren. Chrysoberyl-Kattenoog helpt bij groene en grauwe staar, bindweefselontstekingen, en brengt harmonie in familie-, vrienden- en collegiale kring. Chrysoberyl is een uitstekende steen om te gebruiken bij healingsessies. Zijn goudgroene kleur past uitstekend bij de Aartsengel Raphaël die de geneeskunst meer dan machtig is. Ondanks dat Raphaël een groen aura heeft, is goud zijn heilige kleur. Chrysoberyl is een prachtige steen om te zien, vooral als hij ruw is. Niet alleen om ogen te helpen bij genezing maar ook als lust voor het oog.

Chakra Chrysoberyl werkt in op het zonnevlecht chakra (3e) en het hart chakra (4e). Alexandriet werkt in op het hart chakra (4e), het voorhoofd chakra (6e) en het kruin chakra (7e).

Chrysoberyl komt van de Griekse woord khrusosen = goud en de naam van het mineraal beryl.

 

Chrysoberyl komt voor in Madagaskar, Brazilië (Esperíto Santo), Rusland (Oeralgebergte), Zimbabwe (Nyanda) en Sri Lanka (Ratnapura).

Enige resultaat

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.