Celestien

De zacht grijsblauwe celestien vormt mooie kristallen. Het mineraal wordt meestal als cluster, als bol of in eivorm aangeboden. Andere namen zijn coelestien, celestiet of Engelensteen.
Celestien wordt op veel plaatsen ter wereld gevonden, maar die uit Marokko en Madagaskar zijn helder blauw, de meest gewilde kleur. Celestien kan ook andere kleuren hebben: kleurloos, wit, grijs, geel, oranje, zelden rood of groen.Celestien werkt op alle chakra’s, maar met name op het keelchakra, het voorhoofdchakra, en het kruinchakra.
Celestien is een goede steen voor kwaaltjes aan oren en ogen.
Celestien heeft een sterk helende werking op breuken en scheuren; het heelt op celniveau. Het is daarom een ideale steen om bij je te dragen bij schaafwonden, botbreuken, scheuren in weefsels of pezen, of na operaties. Alle wonden genezen sneller. Littekenvorming wordt sterk verminderd of zelfs helemaal voorkomen.
Voor meisjes en vrouwen is celestien een geweldige steen bij problemen met de menstruatie. Een onregelmatige of zeer heftige menstruatie wordt regelmatiger en harmonieuzer. Sterke krampen verminderen.

 Celestien maakt en houdt weefsels, met name bloedvaten, soepel en elastisch. Verhardingen in weefsels lossen op, chronische spierspanning ontspant.

Celestien geeft energie bij uitputting en oververmoeidheid.
Kinderen met ADHD of aanverwante aandoeningen worden kalmer en geconcentreerder met celestien. Celestien is ook goed tegen klachten door nerveuze spanningen, zoals buikpijn vlak voor een schoolreisje of andere opwindende gebeurtenissen. Celestien is een strontiumsulfaat. De geliefde kleur blauw wordt veroorzaakt door een beetje goud. Als de kleur meer naar geel, oranje of bruin neigt, zal de celestien een hoeveelheid barium bevatten. Echt geel wordt door zwavel veroorzaakt.

De blauwe kleur kan door röntgenstraling intenser gemaakt worden. Door verhitting verliest celestien haar kleur.
In de buurt van celestien worden ook altijd bariet, anhydriet, gips en haliet gevonden. Het is zelfs zo dat barium de strontium in celestien kan vervangen. In sommige celestien kristallen loopt het bariumgehalte op tot wel een kwart van het totaal.
Samenstelling: SrSO4 + Ba, Ca (+ Au, K). Bariet heeft als formule BaSO4
Hardheid: 3 – 3,5
Glans: glasglans. vetglans, op breukvlakken ook parelmoerglans
Transparantie: transparant, doorzichtig tot doorschijnend
Breuk: onregelmatig
Splijtbaarheid: perfect
Dichtheid: 3,96 – 4,0
Kristalstelsel: rombisch

Showing 1–32 of 34 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.