Barnsteen Amber

Barnsteen Amber  De brenger van moed en eerlijkheid, beschermer tegen vuur en water was in de oude culturen de amber of barnsteen.
De barnsteen ook wel amber genoemd is tegenwoordig erg populiar. Het kristal wordt echter al gebruikt sinds het stenen tijdperk.
Amber is een natuurlijk hars van een uitgestorven naaldboom die 60 miljoen jaar geleden door de zee werd verzwolgen. Als stukjes papier worden opgewreven kan amber de elektrische lading vasthouden.
In China werd amber gezien als de “ziel van de tijger”, die je beschermde tegen water en vuur. De gladiatoren in Rome kregen amber om meer moed te krijgen. In de middeleeuwen dacht men dat een echtgenoot(e) haar/zijn slechte daden zou opbiechten als de man/vrouw ’s nachts amber op haar of z ijn  borst legde.
Amber bestaat niet alleen in de gebruikelijke gele of roodbruine variant, maar ook in het wit ( ivoor-amber), zwart, blauw en groen. Gemarmerde amber met belletjes wordt bastaard amber genoemd. De blauwe en de groene vorm bevatten ook luchtbelletjes, waardoor de steen een fluoricerende kleur krijgt. De rode amber wordt robijnamber genoemd.

De datering van blauwe amber is omstreden. Het wordt in het algemeen, 20 en 30 miljoen jaar aanvaard, dwz vanaf het Oligoceen tot het Mioceen, maar het de datering schommelt tussen 10 en 100 miljoen jaar. Herkomst: Kalimantan, Indonesië
Amber heeft een zeldzame blauwe kleur, die soms naar groen toegaat, wat uiterst zeldzaam is. Vanwege de zeldzaamheid is er nog steeds weinig bekend. De kleur is waarschijnlijk te wijten aan de aanwezigheid van geurstoffen. Op een wit oppervlak en met kunstlicht wordt blauw amber transparant geel, licht blauwachtig, maar op een ondoorzichtig of zwart oppervlak en met zonlicht neemt het een diepe blauwe tint : “Door deze moleculen (aromatische moleculen type = olie peryleen) wordt deze hars blauw met lichtbreking of fluorescentie. Sommige amber blijven blauw amber, ongeacht de oriëntatie ten opzichte van de lichtbron; anderen variëren heel sterk.

Werking: Tegen reuma, astma, zware vermoeidheid, angst, depressie, hysterie, infectie, jicht, kramp, , spataderen, oorontsteking, malaria, bronchitis, geneest en beschermt luchtwegen.
Goed voor de bloedsomloop, elektriseert en verwarmt, schenkt levensvreugde.
Tegen fobie, doet beter horen bij doofheid, geeft verlichting bij kinderziekten, helpt kinderen bij tanden krijgen, bestrijdt vergiftigingen, doet vermoeidheid verdwijnen.
Weert boze blik en wend onheil af, tegen hartzwakte, tegen duizeligheid, tegen hyperventilatie
Barnsteen verwarmt gewrichten en spieren (reuma, artrose), stimuleert schildklier, helpt bij keelkwalen, brengt inzicht en verlicht de geest, beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf.
Er zijn vele imitaties van barnsteen, een barnsteen in een glas water met zout blijft drijven

Showing all 4 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.