Apatiet

Apatiet wordt voornamelijk gevormd in pegmatietenpneumatolieten, onder hydrothermale omstandigheden en in alluviale afzettingen. Het mineraal is zeer algemeen en komt onder andere voor in Birma in het gebied van Mogok (lichtblauwe, groene of kleurloze exemplaren), soms met kattenoogeffect. Vergelijkbare apatieten worden gevonden in Sri Lanka, deze zijn blauw en vertonen kattenoogeffect, andere zijn groen en geel. InIndia worden groene stenen gevonden met kattenoogeffect. Fraaie rode apatieten zijn ontdekt in Pakistan, in het gebied van Nasart. Belangrijke voorkomens van edelsteenapatieten zijn ook bekend uit Brazilië, de stenen zijn daar blauw en groen, zelden lichtroze zoals in Morro Velho. Tot 10 cm grote blauwe kristallen komen voor in Urupuca, blauwachtige fluorapatieten komen uit Virgen da Plata en olijfgroene uit Campo Linda. In de VS komen apatieten voor in Maine (Violetkleurige tot 25 cm grote kristallen; de daaruit geslepen stenen wegen tot 170 kt).Apatiet wordt soms als halfedelsteen toegepast, in facetslijpsel en cabochons. Ook wordt er synthetische apatiet vervaardigd.

Aangaande de behandeling van het mineraal is het niet verstandig het te reinigen met stoom of ultrasoon geluid. Ook is apatiet gevoelig voor warmte. Door verandering van temperatuur kan de kleur veranderen of verloren gaan.

Apatiet heeft door de mineralen die zich in deze steen bevinden een heilzame werking op de dunne darm door de doorbloeding hierin te bevorderen. Ook helpt apatiet bij griep, verkoudheid en alle bijbehorende symptomen.

De turkooizen apatiet is met name geschikt om te gebruiken op blokkades op het keelchakra, terwijl de groene geschikt is bij meditatie op het hartchakra.
Hij geeft warmte en begrip voor jezelf en voor je medemens en helpt bij het oplossen van problemen.
Bevat calcium, fosfor en fluor voor de opbouw van het beenderenstelsel en voor de tanden

Vernietigt vergiften, activeert de zonnevlecht en brengt stilstaande energie op gang.
Het behandelt het chronische-vermoeidheidssyndroom.
Lethargie en depressie en is een probaat middel tegen bij gebrekkige concentratie, inefficiënt leren en een slechte spijsvertering.
Apatiet geel is goed tegen cellulitis en behandelt de lever, alvleesklier, galblaas en milt.
Op emotioneel niveau neutraliseert het opgekropte woede.
Het elixer van Geel Apatiet onderdrukt de eetlust.

Showing all 7 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.