Amazoniet

Amazoniet, soms ook Amazonesteen genoemd, is een groene variëteit van microkliene veldspaat. De naam is afkomstig van de rivier de Amazone, waaruit vroeger een bepaald type groene stenen werden gewonnen, maar het is twijfelachtig of groene veldspaat ook voorkomt in het Amazonegebied. Amazoniet komt slechts beperkt voor. Vroeger werd het bijna alleen gewonnen bij de Russische stad Miass in de Ilmenbergen in de Zuidelijke Oeral, waar het voorkomt in granietrotsen. Recentelijker werden ook kristallen gevonden in de Pikes Peak in de Amerikaanse staat Colorado, waar het zich bevindt in complexen met rookkwarts, orthoklaas en albiet in ruw graniet of pegmatiet. Verschillende andere locaties in de Verenigde Staten, waaronder de Crystal Peak in hetzelfde Colorado bevatten ook amazonietlagen en ook in Madagaskar is amazoniet aangetroffen in pegmatietlagen. Vanwege de heldere groene kleur die het mineraal door polijsten kan krijgen, wordt amazoniet soms ook in stukken gehakt en gebruikt als edelsteen, al kunnen er makkelijk breuken in ontstaan. Lang heeft men zich afgevraagd waar de groene kleur van amazoniet vandaan komt. Velen dachten dat de kleur door koper ontstond, aangezien koperafzettingen vaak blauwe en groene kleuren hebben. Recentelijke onderzoeken wijzen er echter op dat de blauwgroene kleur het resultaat is van kleine hoeveelheden lood en water in de veldspaat (Hoffmeister and Rossman, 1985).
Werkt rustgevend, vermindert onrust en prikkelbaarheid, herstelt de huid, tegen steenpuisten, kinderziekten, netelroos, jeuk en schimmels, geeft goede resultaten bij problemen met de waterhuishouding in het lichaam, geestelijk reinigende steen, hyperactieve mensen vinden rust, goed bij stress, krampen, epilepsie, sterkt de zenuwen en sterkt het hart.
Amazoniet houdt de verbinding tussen de kosmos en jezelf open.
Geeft een grotere diepgang aan meditatie en intermenselijke relaties.
Maakt optimale communicatie mogelijk.
Levert helende en vernieuwende energieën, deze kunnen leiden tot nieuw/verruimd inzicht. Reinigt.
Versterkt het intellect en de hersendoorbloeding.
Geeft geestelijke rust en vermindert vermoeidheid.
Ideale steen tegen het syndroom van Down. Hyperactieve kinderen (ADHD) kunnen rustiger worden door Amazoniet.
Positieve invloed op de waterhuishouding.
Helpt de nieren afvalstoffen weg te voeren waardoor slijmvliezen in het lichaam en transpiratie gestimuleerd worden.
Helpt tegen: kloven in de hand, wonden, schimmels, jeuk, eczeem, brandwonden, en verscheidene huidproblemen. Verlicht nerveuze spanningen. Hierdoor kan vermoeidheid, onrust en prikkelbaarheid ook afnemen. Ondersteunt de lever en de pancreas. Bevordert de bloeddoorstroming in de haarvaten. Ideaal om na operaties te dragen omdat het wonden helpt genezen .

Showing all 5 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.