Agaat

Agaat is een doorzichtige, maar soms ook opake variëteit van kwarts en een subvariëteit van chalcedoon. De chemische structuur van agaat is identiek aan jaspis, vuursteen, hoornkies en wordt vaak samen met opaal gevonden. De kleurrijke, gestreepte exemplaren worden gebruikt als halfedelsteen. De naam agaat komt van het Griekse Ἀχάτης, Achatès, de naam van de huidige rivier de Dirillo in het zuiden van Sicilië, waar agaten en andere chalcedonen gevonden werden. Van oudsher werd agaat gedragen als gelukssteen of ter genezing. Er werden ook gebruiksartikelen van agaat gemaakt zoals knoopjes.
Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan agaat toegekend, zoals bescherming tijdens zwangerschap, tegen hoofdpijn, huidaandoeningen en evenwichtsstoornissen.
Van oudsher werd agaat gedragen als gelukssteen of ter genezing. Er werden ook gebruiksartikelen van agaat gemaakt zoals knoopjes.
Agaat hoort volgens diverse literatuur bij de sterrenbeelden Waterman, Stier, Schorpioen en Tweelingen.
Agaatverbindingen vormen zich als oplossing van kiezelzuur in holten in oudere rotsen. De stenen kunnen kunstmatig worden bevlekt om kleurcombinaties te verkrijgen die levendiger zijn dan die gevonden worden in de natuur. De belangrijke bronnen van agaat zijn Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten (Oregon, Washington en rond het Bovenmeer). Dichterbij Nederland en België wordt ook agaat gevonden in de Hunsrück in Duitsland, en in Auvernge in Frankrijk. In het grind dat door de Rijn is meegevoerd, komt ook een enkele keer agaat voor.

De Agaat komt voor in de kleuren; rood, groen, geel, transparant en zwart. De Agaat zal helpen bij de geestelijke ontwikkeling. Voor sombere mensen is het belangrijk om te weten dat zij geen agaat moeten kiezen met een open kern, zoals vaak bij Agaatplakken en Agaatgeodes het geval is. Zij moeten juist op zoek gaan naar een agaat met een dichte, lichte kern. Dat zal hen helpen zelf naar dat licht toe te groeien. Voor rustzoekers is een rustig gelijnde Agaat, die zacht van kleur is, de beste keuze. Die steen zal hen rustig en evenwichtig maken, helpen rustig op hun doel af te gaan. Net zo langzaam maar zeker als die Agaat zelf is gegroeid. Voor verstarde, kortzichtige mensen, die vastgelopen zijn in hun eigen systeem, is het goed te kiezen voor een veelkleurige en grillige Agaat. Die zal helpen die rechtlijnigheid te doorbreken en weer vernieuwingen teweeg te brengen.
Als meditatiesteen kan de persoonlijke Agaat goede diensten doen, maar een Agaatgeode of Agaatplak is ook heel geschikt om in vertrekken van allerlei aard te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn:
In een huis waar verschillende mensen bij elkaar wonen en nogal eens botsingen voorkomen, is de rustig gebrande, warmgekleurde Agaat met een dichte, lichte kern een goede hulp om de sfeer in dat huis harmonischer te maken.
In de studeerkamer is een wat fellere Agaat op zijn plaats, maar het moet er wel een zijn met regelmatige lijnen, zodat degene die studeert niet alle kanten op gaat met zijn gedachten. Een rustige, maar activerende Agaat is het beste.
Als draagbare steen heeft de Agaat ook veel toepassingen. Die zijn ook weer afhankelijk van hun kleur en belijning. De rustig gelijnde Agaten zijn geschikt om te dragen om zelf rustiger te worden. De grillige Agaten doorbreken ook hier weer rechtlijnigheid. Alle Agaten versterken het hart. En tot slot is een rustige Agaat ook voor drukke, overactieve kinderen een veilige helper om hen wat rustiger te maken.
Agaat: tegen pijn, doofheid, haaruitval, koorts, staar, maagklachten, menstruatieproblemen, krampen, epilepsie, tegen vergiftiging, geeft evenwichtigheid, is troostgevend, verlicht, versterkt het gezichtsvermogen, het hart, geeft vitaliteit, maakt welsprekend, brengt geluk, tegen ochtendmoeheid, tegen hoge bloeddruk, verbetert de bloedsomloop, versterkt de persoonlijkheid en zelfrespect, werkt kalmerend, goed voor zwangerschap en bevalling
ideaal voor overactieve kinderen
Botswana agaat: Kalmerend, troost, tegen pijn en doofheid, sterkt het hart, vitaliteit.
Boomagaat: Pijnverdrijver, schenkt moed en kalmeert, tegen geestesstoornissen en doofheid troost en harmoniseert.
Grillige agaat: Doorbreekt rechtlijnigheid Regelmatig gelijnde agaat – maakt rustig.
De Mosagaat: Zijn vooral geschikt tegen oorsuizingen en die waar ook wat oranje in zit zijn uitstekend om de vitaliteit van ouderen te verhogen.

Showing 1–32 of 218 results

De waardering van centrumdelphi.nl/webwinkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.